Приказката на Слоун Стивънс! Скок от над 900 места за месец и титла от Големия шлем

Тазгодишният US Open e достоен за приказките. И по-точно за приказката на Слоун Стивънс.

„Слоун Стивънс няма да участва на Откритото първенство на САЩ заради контузия“.  Това беше съобщението от щаба ѝ преди точно година. Едва ли някой е вярвал, че около 365 дни по-късно, че 24-годишната тениситка ще стигне до финала и ще постигне най-големия успех в кариерата си спечелвайки първия в кариерата си трофей от Големия шлем. Че ще възкръсне като феникс и за по-малко от месец ще се изкачи с над 900 места в световната ранглиста.

Преди година тя бе под номер 25 в ранглистата, преди да се откаже от участие в US Open. Контузията, която получи на Олимпийските игри в Рио де Жанейро я принуди да се оперира и изкара от строя за почти 11 месеца. За този период тя пропадна до 957-о място в света.

Завърна се на корта на „Уимбълдън“ през юни, където отпадна още в първия кръг от сънародничката си Алисън Риск. Във Вашингтон също напусна още след старта, победена от Симона Халеп. В Торонто беше дойде и големият ѝ пробив. Там тя нямаше да защитава точки, а стигна до полуфиналите преминавайки през утвърдени имена като Петра Квитова и Анджелик Кербер. Последва ново силно представяне в Синсинати, където отново стигна до полуфиналите преди да бъде спряна от Симона Халеп.

И така Стивънс се изкачи от номер 957 до номер 83 само за месец. А след триумфа в Ню Йорк тя ще влезе в топ 20.

До момента Слоун има вече 5 спечелени турнира – във Вашингтон (2015-а), в Чарлстън, Акапулко и Оукланд (през 2016-а) и сега на Откритото първенство на Австралия. Най-високото ѝ класиране е номер 11 в ранглистата, още когато беше на 20 през 2013-а. Е, сега е на 24 г., още млада и по всичко личи, че възродената Слоун Стивънс може да подобри постижението си.

3 thoughts on “Приказката на Слоун Стивънс! Скок от над 900 места за месец и титла от Големия шлем”

  1. Pingback: mymvrc.org

Comments are closed.