Колко лесно стават някои трансфери? Да, когато са в Реал (Мадрид)

Кларенс Зеедорф е безспорно един от най-емблематичните футболисти в края на миналия и началото на настоящия век. За мнозина той ще си остане и един от най-добрите халфове във вече близкото минало. Към днешна дата е и най-успешният играч в Шампионската лига – с общо четири трофея от най-силния клубен турнир и единствен, сторил това с три различни отбора.

Тръгна от Аякс, но прекара най-много време в Италия. Игра за Сампдория, Интер и Милан. И някъде там – между Сампдория и Интер прекара три години, между 1996 и 1999 г. в Реал (Мадрид). Три успешни години, през които стана важна част от историята на Кралския клуб.

Години по-късно Зеедорф ни разказва как е станал трансферът му в Реал (Мадрид). Оказва се, че е било прекалено лесно. И явно холандецът винаги е искал да заиграе на „Сантяго Бернабеу“.

„Реал (Мадрид) ме искаше още когато бях на 14 години, но родителите ми не ме пуснаха, защото трябваше да завърша училище в Холандия. Съгласих се. Когато играех в Италия, след последния мач за сезона, бях на паркинга на стадиона, когато чух някой да ми вика: „Хей, Кларенс,  ще дойдеш ли с мен в Реал (Мадрид)?“

„Да, тренер“, отговорих. Това беше гласът на Фабио Капело, а останалото е история“, разказва ни Зеедорф.

А историята казва титла в Шампионската лига, Междуконтинентална купа и титла на Испания. Всъщност можеше да има и още един трофей от Шампионската лига. Той бе част от отбора по време на груповата фаза през сезон сезон 1999/2000, когато Реал завоюва 8-ата си. Напусна обаче през декември 1999-а, като премина в Интер срещу 4,5 милиарда песети – горе-долу 27 милиона евро, внушителна сума за времето си.

4 thoughts on “Колко лесно стават някои трансфери? Да, когато са в Реал (Мадрид)”

  1. Pingback: generic dapoxetine

Вашият коментар